top of page
Search

Brendon Urie ohlásil koniec Panic! at the Disco

Žiadna panika, ale ani žiadna diskotéka. Niekdajšia pop-rocková kapela a neskôr sólový projekt jej bývalého frontmana Brendona Urieho, Panic! at the Disco, má pred sebou svoje posledné koncerty. Vyplýva to zo spevákovho vyjadrenia na sociálnej sieti, v ktorom oznámil, že „Panic! at the Disco viac nebude existovať“, keďže Urie sa chce sústrediť na rodinu a na dieťa, ktorého otcom sa má čoskoro stať.



Kapela, ktorá pôvodne hrala covery skladieb svojich starších kolegov z blink-182, avšak neskôr si získala milióny fanúšikov aj svojou vlastnou tvorbou, tak končí takmer po dvadsiatich rokoch. Do sveta za ten čas P!ATD vypustili sedem štúdiových albumov, štyri "živáky", dve kompilácie a rovnako dve EP. Druhé z dvojice EP, minuloročné House of Memories (obsahujúce pôvodnú, zrýchlenú a spomalenú verziu rovnomennej staršej skladby), sa zároveň stalo aj posledným vydaným nosičom formácie. Posledným plnohodnotným albumom zostal o pár týždňov starší Viva Las Vengeance.



„No, bola to pekelná cesta... Keď som vyrastal vo Vegas, nemal som ani potuchy, kam ma tento život zavedie. Toľko miest po celom svete a všetci tí priatelia, ktorých sme po ceste získali... Niekedy sa však cesta musí skončiť, aby mohla začať nová. Snažili sme sa si to nechať pre seba, aj keď niektorí z vás už o tom možno počuli... So Sarah sa už čoskoro staneme rodičmi! Vyhliadka byť otcom a môcť sledovať, ako sa moja žena stáva matkou, je pokorujúca a vzrušujúca zároveň. Teším sa na toto ďalšie dobrodružstvo. To znamená, že ukončím túto kapitolu svojho života a svoje sústredenie a energiu zameriam na svoju rodinu, kvôli čomu Panic! At The Disco viac nebude existovať. Ďakujem vám všetkým za vašu obrovskú podporu v priebehu rokov. Sedel som tu a snažil som sa prísť na čo najlepší spôsob, ako to povedať, a naozaj neviem slovami vyjadriť, ako veľa to pre nás znamenalo. Či už ste tu od začiatku, alebo nás práve objavujete, bolo nám potešením nielen zdieľať pódium s toľkými talentovanými ľuďmi, ale aj zdieľať náš čas s vami. Teším sa na všetkých v Európe a Spojenom kráľovstve na poslednej spoločnej šnúre. Milujem vás. Vážim si vás. Ďakujem, že existujete. Brendon.“

Týmito slovami okomentoval Brendon Urie svoje rozhodnutie „zabaliť“ svoju životnú etapu nesúcu meno Panic! at the Disco. Preto ak sa medzi vami nájdu fanúšikovia tejto americkej kapely, respektíve sólového projektu, neváhajte a kúpte si lístky na niektorý z posledných koncertov, ktoré kedy odohrá. Najbližšie k nám sa P!ATD poslednýkrát predstaví už 20. februára 2023 vo viedenskej Stadthalle a o deň neskôr v mníchovskej Olympiahalle, predskokankou na oboch koncertoch bude americká speváčka Fletcher.


Zdroj: Wikimedia Commons. Foto: MTV International

6 views0 comments
bottom of page